Kerkdiensten Kerkdiensten

BELANGRIJK
Met ingang van september 2016 is het parkeren in Valkenburg gewijzigd. Op zondagmorgen is het nog maar grastis parkeren tot 11.00 uur. Daarna moet er betaald worden (€ 1.90 per uur).
Betalen kan vooraf, tijd gaat automatisch in vanaf 11.00 uur.
Jammer maar helaas. Hopelijk geen belemmering om oze kerk te bezoeken.

 
Zondag 28 mei
Geen dienst in de Kloosterkerk.
Dienst in de Toeristenkerk te Gulpen, voorganger Ds. Piet van Reenen.
Voor info , zie de rubriek Vaals-Gulpen.
 
Zondag 4 juni, Pinksteren, vijftigste dag van Pasen.
Pinksteren: De dag waarop God zijn levensadem geeft. Pinksteren: De dag waarop een vuur van liefde wordt aangestoken in mensen. Pinksteren: De dag waarop we bijeengeroepen worden om kerk te zijn. Pinksteren: De dag waarop we roepen: “kom Heilige Geest, kom in ons midden”!
Ds.Tia Braam uit Dinxperlo

Zondag 11 juni
We horen Nicodemus die bij Jezus komt. Hij kende de Schrift, zo staat er. Hij kende ongetwijfeld veel losse teksten. Maar zag door de bomen het bos niet meer. Father Brown, een creatie van G.K. Chesterton, zei ooit: “Sometimes a thing is too close to be seen”. Dat lijkt bij Nicodemus ook het geval te zijn. Een verhaal over ‘leven uit water en Geest’.
Ds. Harrie de Reus

Zondag 18 juni
Deze zondag gaat voor: ds. Hans Kling uit Heerlen.

Zondag 25 juni
Deze zondag gaat voor: ds. Piet van Reenen.

Zondag 2 juli
Deze zondag gaat voor: ds. Anco van der Vorm uit Heerlen.

Zondag 9 juli
We horen uit het Lukasevangelie het verhaal dat uitloopt op de bekende spreuk van ‘balk en splinter’. Het verhaal is een poëtisch spel met actieve en passieve werkwoorden. Wat zegt hoe jij reageert op anderen over jouzelf? Wijzen niet drie vingers naar jezelf, als je er met één naar de ander wijst?
Ds. Harrie de Reus