Kern Maastricht Kern Maastricht

Welkom op de pagina over de Kern Maastricht. Hier vindt u alle informatie die direct aan het 'kerken' in Maastricht is verbonden, zoals informatie over het gebouw, het programma voor de kindernevendienst en veel meer.

Naar informatie over de kernraad in Maastricht.

Naar informatie over de bereikbaarheid en het kerkgebouw in Maastricht.

Naar informatie over de kinderen en de kindernevendienst in Maastricht.

Naar informatie over de jeugd in Maastricht.

Naar informatie voor studenten in Maastricht.

Naar informatie over het ziekenhuispastoraat in Maastricht.

 
Algemene inleiding

Algemene inleiding

Hartelijk welkom in de St. Jan!

Onze kerk staat aan het Vrijthof te Maastricht. Midden in een stad die gedomineerd wordt door Rooms-katholieke kerken zijn wij als Protestantse Gemeente present. 

De kern Maastricht met de St. Jan is onderdeel van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland en maken wij deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. In de St. Jan, dat een eeuwenoud gebouw is, waarin vele protestanten ons voor gingen komen wij wekelijks op zondagmorgen samen rondom de open Bijbel.
Daar ontmoeten wij elkaar en heten wij onze gasten welkom. En wij ontvangen u graag!

Naast de kerkdiensten en de activiteiten in de Sint Jan, zijn er ook vele activiteiten in het Trefpunt Sint Jan, aan de Aureliushof 150, Maastricht (T: 043-3471234).

 

 
Cantorij Maastricht Cantorij Maastricht

De cantorij verleent regelmatig haar medewerking aan de kerkdiensten in de Sint Jan. Met plezier verkennen we nu het Nieuwe Liedboek en kunnen samen met de gemeente op ontdekkingstocht in deze liederenschat. We repeteren op dinsdagavond in het Trefpunt aan de Aureliushof van 20.00 tot 21.30 en een enkele keer (voorafgaand aan een kerkdienst) in de Sint Jan.  

Zing- en zangliefhebbers zijn van harte welkom om met ons mee te zingen. Het is mogelijk om aldoor mee te repeteren en te zingen, of alleen een ‘kerstcyclus’ of ‘paascyclus’.
 
Voor meer informatie: Kirsten van Os (dirigent)

 
Kernraad Maastricht Kernraad Maastricht

Elke kern heeft een kernraad. De kerkenraad heeft de uitvoering van de  erediensten en het pastorale, diaconale en jeugdwerk in de kern aan de kernraad gedelegeerd.

Klik hier voor meer informatie over de kernraden.