Kerkdiensten in de Sint Jan

Kerkdiensten in de Sint Jan

De Sint Jan is een monumentaal kerkgebouw, maar vooral een thuis waarin de kern Maastricht van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland (PGMH) haar wekelijkse erediensten houdt. Wij heten graag een ieder die onze kerkdiensten wil bezoeken van harte welkom!

De erediensten vinden plaats elke zondag om 10 uur.

De kalender voor de komende zondagen is als volgt:

21 januari 2018, 10 uur: Ds. P. B. van Reenen

28 januari 2018, 10 uur:
Oecumenische viering ter afsluiting van de Gebedsweek voor de eenhied van de Christenen. Voorgangers zijn:
Ds. H.J.J. Drost (PGMH)
Ds. J. Glas (NGKv)
Pastoor P.J.M. Coemans (OKK)
Majoor C. van Beijnum (LdH)
Met deelname van het koperensemble van het Leger des Heils en Klaas Remerie, organist. 

Via de website www.sintjanskerkmaastricht.nl  kunt u meer informatie krijgen over het gebouw en de mogelijkheden het gebouw te huren voor concerten, bijeenkomsten, huwelijken, etc.

 
Bereikbaarheid Bereikbaarheid

Het adres en telefoonnummer van de St. Jan in Maastricht is Vrijthof 24, 6211 LD Maastricht, T: 043-3216551.

De St. Janskerk is één van de 2 kerken op het Vrijthof in het centrum van Maastricht. Rechts ligt de St. Servaasbasiliek en links - met de hoge rode toren - de St. Janskerk. De ingang van de kerk is onder de toren aan het Henric van Veldekeplein. Wanneer u het straatje tussen de twee kerken - het Vagevuur - doorloopt komt u bij de ingang. Rolstoelgebruikers kunnen vanaf het Vrijthof het straatje aan de linkerkant van de St. Janskerk nemen, daar is - vlak voor de trap - een deur waardoor u zonder obstakels in de kerk kunt komen.

Grotere kaart weergeven

Komt u met de auto :
Dan is de dichtstbijzijnde parkeergarage te vinden onder het Vrijthof. Kortingskaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij de gastvrouw/heer in de kerk. Verder zijn er op diverse plaatsen in de stad parkeergarages (betaald) en - plaatsen (betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en donderdagavond tot 21.00 uur). Het parkeren in de binnenstad kan soms een groot probleem zijn. U kunt ook in de buitenwijken parkeren en met de stadsbus naar het centrum gaan. Vanuit alle wijken rijden er stadsbussen naar het station en Markt Noord of Vrijthof.

Per openbaar vervoer:
Voor het station NS ligt het busstation waar alle streek- en stadsbussen stoppen. Wanneer u met uw rug naar het treinstation staat moet u de bussen hebben die naar rechts wegrijden. De Veolia bussen 3 – 4 – 9 stoppen op het Vrijthof. De andere stadslijnen van Veolia stoppen op de Markt / Boschstraat. Vandaar is het ca. 5 min. lopen naar de St.Jan.

Te voet :
Is het vanaf het NS station ca. 20 minuten lopen naar het Vrijthof en heel gemakkelijk te vinden. U gaat de recht voor het station gelegen Stationsstraat in en u blijft rechtdoor lopen tot u - door de Wijcker Brugstraat over de Sint Servaasbrug, door de Maastrichter Brugstraat - voor De Bijenkorf staat. U gaat nu rechtsaf en dan de eerste links - Grote Staat - in. Deze straat volgt u tot het eind en u staat op het Vrijthof.

 

 
Trefpunt Sint Jan Trefpunt Sint Jan

Het trefpunt Sint Jan in Maastricht is een ontmoetings- en activiteitenruimte waar diverse activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er koffieochtenden voor de oudere gemeenteleden, een ouderensoos, maar ook oefent de cantorij in het Trefpunt.

Adres: Aureliushof 150, 6215 SW Maastricht
Telefoonnummer: 06-37596694 (Beheerder)
 
Trefpunt Sint Jan weergeven op een grotere kaart