Ziekenhuispastoraat Ziekenhuispastoraat

''Wees blij met wie zich verblijdt, heb verdriet met wie verdriet heeft ''(Romeinen 12:15)


Wanneer u in het ziekenhuis wordt opgenomen willen wij u graag bezoeken.

Daarvoor bestaan de volgende spelregels: bij opname wordt u gevraagd wat uw geloof is, althans, dat zou moeten gebeuren. Als dit gevraagd wordt, komt uw naam op een lijst voor bij de Dienst Geestelijke Gezondheid .

Wij, van de Dienst Geestelijke Gezondheid zien dan dat u er bent en wij komen u bezoeken. Als de vraag niet gesteld is bij opname weten wij niet dat u er bent. Er zijn normaliter wel 700 patiënten in het ziekenhuis en het is dan dus een wonder als wij u tegenkomen.

Daarom hebben wij het dringende verzoek of u voor uw verblijf in het ziekenhuis dit door wilt geven aan een van de onderstaande adressen. Wij krijgen dan uw naam per e-mail door en kunnen u bezoeken. Het is voor ons altijd heel vervelend om naderhand te horen dat u ziek bent geweest en in het ziekenhuis heeft gelegen en dat er “niemand van de kerk” bij u is geweest. Wij zijn daar voor, natuurlijk alleen als u er prijs op stelt.

Wij hopen dat u gezond blijft maar anders zijn wij er om u, naar ons vermogen, bij te staan. Het ga u goed.

U kunt contact opnemen met de volgende personen. 

Ds. Hans Kling E:  T: 045-5724561
Ank Nieuwenhuis E.: T.: 043 3478781

Kijk ook eens op de site van de dienst geestelijke verzorging van het AZM.

 
Ds. Hans Kling Ds. Hans Kling

Dhr. Kling is geestelijk verzorger met een protestantse achtergrond. Zijn bijzonder aandachtsgebied in het ziekenhuis zijn de afdelingen B2, PICU, D2, E2, B3 en C3. Ondermeer richt hij zich op de begeleiding van kinderen, die langdurig behandeld moeten worden, en hun naasten.

Ds. Kling wil zich graag voorstellen:

Ik ben in 1974 in Hannover geboren. Hier heb ik ook tot mijn 19de gewoond. Vandaar mijn accent.

Tijdens mijn vervangende dienst in een verpleeghuis heb ik besloten theologie te gaan studeren. In Wuppertal, Heidelberg, aan de VU en in Bochum heb ik theologie gestudeerd. Mijn praktische opleiding tot ds. heb ik in Möhlenwarf (Oostfriesland) en aan het Predigerseminar in Wuppertal in een van de deelkerken van de EKD gevolgd. In 2005 ben ik samen met mijn gezin naar Heerlen verhuisd. Een klein jaar heb ik hier vooral voor onze kinderen gezorgd. Daarnaast heb ik een kleine aanvullende opleiding binnen de PKN gevolgd. In 2006 ben ik begonnen in het azM te werken.

Mijn aandachtsgebieden binnen het azM zijn ondermeer de kinderafdelingen, neonatologie, verloskunde en samen met mijn collega Frans Savelkoul de cardiologie. Samen met collega's van andere disciplines organiseer ik sinds 2009 de herdenkingsbijeenkomst voor ouders van een overleden kind. Sinds 2010 ben ik lid van de 'Commissie Medisch Ethische Aangelegenheden' van het azM.

Hartelijke groet,

Hans Kling.